Terug naar overzicht

Hoger onderwijs wil Australiërs werven

Het Nederlandse hoger onderwijs richt dit jaar de schijnwerper op Australië. Nederlandse hogescholen en universiteiten willen meer gaan samenwerken met instellingen down under, en ook de Australische student moet de Nederlandse opleidingen weten te vinden. 
Onder Nederlandse jongeren is Australië een populaire bestemming. Volgens internationaliseringsbureau Nuffic is het daarom logisch dat Australische universities op de belangstelling van die groep kunnen rekenen. Maar omgekeerd is dat veel minder het geval: Australische studenten laten het verre Europa links liggen en concentreren zich op de landen rond de Pacific. De Nuffic organiseert daarom dit najaar een Holland Week, waarschijnlijk in Melbourne. Daar zijn de meeste universiteiten te vinden met een actief buitenlandbeleid.  

Helemaal toevallig is de aandacht voor Australië niet. Vierhonderd jaar geleden zetten de eerste Nederlanders voet aan wal in Australië. Dat wordt gevierd met onder meer een tentoonstelling in het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden. Daar geeft de Australische ambassadeur Stephen Brady aanstaande vrijdag [10 maart] het startschot voor de hoger-onderwijscampagne. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?