Terug naar overzicht

Mkb betaalt nieuwe ‘snuffelvouchers’ zelf

Voor het eerst gaat het ministerie van Economische Zaken drieduizend zogenoemde ‘snuffelvouchers’ uitdelen, ter waarde van 2500 euro. Ze worden betaald via een eigen bijdrage aan de reguliere vouchers.

In de Tweede Kamer kondigde minister Brinkhorst gisteren trots aan dat hij het aantal kennisvouchers had verdubbeld. Hij zei er niet bij dat het mkb de snuffelvouchers uit eigen zak gaat betalen. Want bij verzilvering van de drieduizend reguliere vouchers à 7500 euro moeten ondernemers dit jaar voor het eerst een eigen bijdrage van 2500 euro betalen.

De nieuwe ‘kleine’ vouchers moeten bevorderen dat middelgrote en kleine bedrijven met innovatievragen contact zoeken met kennisinstellingen. Ze mogen er eenmalig gebruik van maken.
Buiten Nederland konden de vouchers tot nog toe alleen worden ingewisseld in Noordrijn-Westfalen en Vlaanderen. Voortaan mag dit in elk land. In de Kamer zei minister Brinkhorst te willen bevorderen dat omgekeerd Nederlandse kennisinstellingen kunnen profiteren van buitenlandse subsidieregelingen.

Alle zesduizend vouchers komen in een keer ter beschikking, waarschijnlijk nog voor de zomer. De regeling voor innovatievouchers wordt gefinancierd uit de aardgasbaten. Voor de jaren 2006 en 2007 zijn in totaal zestig miljoen euro gereserveerd. (HC/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?