Terug naar overzicht

Oud-student Ahmet Polat wint internationale fotografieprijs

Ahmet Polat, oud-student Fotografie van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost in Breda, heeft de award voor Young Photographer van het International Center of Photography (ICP) gewonnen. Hij krijgt de prijs 15 mei uitgereikt in New York.

Polat fotografeerde onder andere de gevolgen van de aardbeving in Turkije. In 2002 exposeerde hij in het Dordrechts Museum met foto’s van de eerste generatie Turkse immigranten in Dordrecht. Naast de tentoonstelling bracht hij het boek ‘Gurbetçi. Kayapinar, migrantendorp in Turkije’ uit, waarin de migratie van de Turken vanuit Kayapinar naar Dordrecht in beeld wordt gebracht. In 2004 won hij de tweede prijs bij de Zilveren Camera in de categorie Documentaire fotografie.
Eerdere winnaars van de ICP Awards zijn Henri Cartier-Bresson, Bernd en Hilla Becher en Alexander Liberman. (SW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?