Terug naar overzicht

Peiling: Rutte krijgt vertrouwen

Mark Rutte kan op meer waardering van de kiezer rekenen dan de afgetreden VVD-leider Jozias van Aartsen. De staatssecretaris van OCW wordt in een recente peiling al bijna net zo hoog gewaardeerd als PvdA-voorman Wouter Bos.
Als kandidaat-partijleider scoort Rutte een 5: slechts drie tiende punt minder dan PvdA-voorman Wouter Bos. Jozias van Aartsen kreeg bij de vorige peiling van Maurice de Hond (25 februari) een 3,9 van de kiezer.
Door alleen de VVD-stemmers wordt Rutte gewaardeerd met een 6,6. Anderhalve punt meer dan Van Aartsen eind februari van hen kreeg. PvdA’ers zien weinig in de liberaal en geven hem een vier. Van CDA’ers krijgt de staatssecretaris een 5,6. Daarmee hebben ze meer vertrouwen in de VVD’er dan in hun eigen fractieleider Maxime Verhagen, die een 5,5 scoort.

Vorige week stelde staatssecretaris Rutte zich kandidaat als partijleider van de VVD. Vooralsnog is hij de enige kandidaat. Als hij de post krijgt, dan is de kans groot dat hij fractievoorzitter wordt in de Tweede Kamer. Een andere liberaal neemt dan zijn plaats in op OCW. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?