Terug naar overzicht

Rutte: ‘Ik ben geen partij in salaris hbo-docenten’

Staatssecretaris Rutte heeft niets te maken met de arbeidsvoorwaarden of functiewaardering van docenten in het hbo. Daar zijn de instellingen volledig zelf verantwoordelijk voor, schrijft hij in een brief aan het parlement.
‘Noch de Tweede Kamer, noch ik zijn hier partij’, aldus de bewindsman. De cao-voorwaarden hebben de hogescholen gewoon met de vakbonden afgesproken. Daar staat hij buiten, stelt hij.

Met zijn brief reageert hij op bezorgde vragen van Kamerleden na de onrust over de nieuwe functiewaardering in het hbo. Veel docenten zouden er in salarisschaal op achteruit zijn gegaan. Soms zelfs een paar schalen tegelijk, bijvoorbeeld van schaal twaalf naar tien. Voor de beloning van de zittende docenten maakt het geen verschil, maar sommige politici en de vakbonden maken zich zorgen om toekomstige downgrading in het hoger onderwijs. Zij zijn bang dat de lage functiewaarderingen het vak van docent minder aantrekkelijk maken en de kwaliteit van het onderwijs bedreigen. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?