Terug naar overzicht

Solidariteitsdemonstratie Wit-Rusland

De politie heeft vannacht een eind gemaakt aan de permanente demonstratie in Minsk tegen de gemanipuleeerde verkiezingen. De oppositie wil morgen – zaterdag – ondanks een verbod van het bewind opnieuw demonstreren. In Amsterdam wordt een solidariteitsdemonstratie gehouden.
Een groot aantal aanhangers van de oppositie tegen dictator Lukashenko is de afgelopen dagen gearresteerd, omdat zij protesteerden tegen de
gemanipuleerde verkiezingen waarmee deze aan de macht blijft. Vannacht zijn de naar schatting tweehonderd aanwezigen in het tentenkamp op het Oktoberplein in Minsk eveneens opgepakt.

Op de Dam in Amsterdam zal morgen een tentenkamp worden opgericht ter verwijzing naar de protesten in Minsk. Woordvoerders van politieke partijen, o.a. Boris van der Ham (D66) en Farah Karimi (GroenLinks), zullen toespraken houden.
De organisatie van de solidariteitsdemonstratie is in handen van de studentenvakbopnden LSVb en ISO en de politieke jongerenorganisaties DWARS, JOVD, Jonge Socialisten, ROOD, CDJA, PerspectieF en Jonge Democraten. (FG)

Solidariteitsdemonstratie Wit-Rusland, zaterdag 25 maart 2006, 12.00 uur, Dam Amsterdam.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?