Terug naar overzicht

Terpstra vreest vertraging invoering nieuwe wet hoger onderwijs

Doekle Terpstra is niet gelukkig met het mogelijke vertrek van staatssecretaris Rutte. Een aantal dossiers komt dan stil te liggen, waaronder de nieuwe wet op het hoger onderwijs en daarmee ook de invoering van leerrechten, verklaarde hij desgevraagd. Ook zou er dan de derde staatssecretaris binnen een regeerperiode komen op het departement Onderwijs en dat is ‘bestuurlijk onverantwoord’.

Terpstra woonde vanmiddag in Breda de lectorale rede van Peter ter Horst, lector Innovatief Ondernemen, bij. Hij feliciteerde Ter Horst en Avans met het lectoraat. ‘Ondernemerschap is hot. Er wordt veel over gesproken. De samenwerking met het mkb komt hier tot ontwikkeling. Ik ben onder de indruk van wat zich hier manifesteert.’
‘Studenten worden niet alleen als ondernemer afgeleverd op de arbeidsmarkt, ze hebben een heel andere houding’, zei Terpstra in zijn toespraak. ‘Ze leren niet alleen hun werk te doen tussen negen en vijf, maar ze nemen zelf verantwoordelijkheid voor hun opdracht. Ze maken gebruik van hun eigen inzichten en creativiteit.’
Terpstra noemde de komende generaties de ‘multitask-generatie’, jonge mensen die zich op meerdere dingen tegelijk kunnen concentreren. ‘Ze willen interactiviteit. Hun ondernemerszin moet uitgedaagd worden.’ (SW)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?