Terug naar overzicht

Docent Michiel Adriaansen krijgt ‘jazzhuwelijk’

Dat mensen gaan trouwen, gebeurt elke dag. Maar dat je het feest mag houden in de spiegeltent van het Jazzfestival Breda op het Kasteelplein, is minder gebruikelijk. Docent Michiel Adriaansen van de Academie voor Algemeen en Financieel Management in Breda kreeg het voor elkaar.

Adriaansen en zijn vriendin Astrid van der Sluis zijn beiden vrijwilliger van het Jazzfestival Breda. Zo leerden ze elkaar kennen, tijdens een vergadering. ‘Ik vond haar meteen een leuke meid, met een leuke lach en ogen. Die avond zijn we doorgezakt in de Graanbeurs. We wisten eigenlijk al meteen dat het wat zou worden’, vertelt de docent.
Op 24 mei gaan ze trouwen in hetzelfde stadhuis waar ze zeven jaar geleden de vergadering hadden waar ze elkaar voor het eerst opmerkten. In augustus vorig jaar vroeg Adriaansen haar daar ook ten huwelijk, op het bordes. ‘Ja, ja, op de knietjes, dat hoort er dan bij.’
Omdat ze vrijwilliger zijn, mogen ze de spiegeltent de woensdag voorafgaand aan het festival huren. Daar begint om 17.00 uur het feest, waar ’s avonds zo’n tweehonderd mensen voor zijn uitgenodigd. Uiteraard is daar veel jazzmuziek bij, van een band die moderne jazz en Latijns-Amerikaanse muziek speelt en van twee dj’s.
De dag erna gaat Adriaansen weer gewoon verder met zijn vrijwilligerswerk, waarbij hij de muzikanten begeleidt in en om het podium. ‘Ik begin wel pas om vijf uur’, zegt hij erbij. De huwelijksreis vindt in de zomervakantie plaats. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?