Terug naar overzicht

Karel van der Waarde lector Visuele retorica

Karel van der Waarde is onlangs begonnen als lector visuele retorica van het grafisch ontwerpen voor de Akademie voor Kunst & Vormgeving/St. Joost. Hij vervangt daarmee lector Hugues Boekraad, die met vervroegd pensioen is gegaan.

Van der Waarde studeerde aan de Akademie Industriële Vormgeving in Eindhoven (tegenwoordig Design Academy), Leicester Polytechnic en de universiteit van Reading. Hij promoveerde in 1994 op een proefschrift over de grafische vormgeving van informatie over medicijnen voor patiënten. In 1995 begon hij een ontwerp- en onderzoeksbureau in België. Het bureau is gespecialiseerd in het onderzoek naar de gebruikersinterpretatie van visuele informatie. Het grootste deel van de opdrachtgevers heeft een medische en farmaceutische achtergrond.

Het lectoraat visuele retorica doet ondermeer onderzoek naar hoe een grafisch ontwerp zijn verhaal vertelt, welke visuele middelen daarbij op welke wijze worden ingezet en op welke manier zij bijdragen aan de opbouw van argumentatie.
Naast Van der Waarde heeft AKV/St.Joost twee andere lectoren: Camiel van Winkel van het lectoraat beeldende kunst en Filip Bool van het lectoraat fotografie. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?