Terug naar overzicht

Onderzoek naar huisvestingwensen studenten Breda

Wat voor eisen stellen studenten aan hun woning? Het is de centrale vraag in een onderzoek dat onder voltijdstudenten en internationale studenten van Avans en de NHTV in Breda wordt gehouden.
De enquête is van 15 mei tot 2 juni zowel op Intranet als op Blackboard te vinden. Studenten die het formulier invullen, maken kans op een prijs.
De enquête heeft dertig vragen over onder andere hoe studenten wonen, hoe ze aan hun woning zijn gekomen en in welke Bredase wijken ze zouden willen leven. Daarnaast wordt er aan studenten gevraagd die ergens anders wonen of ze behoefte hebben naar de Baroniestad te verhuizen. Ook wordt er gekeken waarom studenten thuis blijven wonen. ‘We willen zicht krijgen op hun redenen. Is het omdat de verbinding naar Breda goed is of omdat hotel pappa/mamma wel gemakkelijk is’, vertelt Anita Korporaal, adviseur studentenzaken Avans Breda. ‘Of ligt het juist aan de stad Breda of de soorten woningen die er zijn, want dan kunnen we naar oplossingen kijken.’ Ook internationale studenten worden ondervraagd. Korporaal: ‘Voor hen is adequate woonruimte een voorwaarde om naar Breda te komen.’
Het onderzoek wordt gehouden in opdracht van Avans, de NHTV, de gemeente Breda, WonenBreburg en Singelveste. Naast de enquête maakt de gemeente een analyse over hoe de woningmarkt eruit ziet in Breda. Met de resultaten wordt er een meerjarenplan voor studentenhuisvesting gemaakt.
De Baroniestad wil zich meer profileren als internationale stad en dat er meer jongeren in de stad komen wonen. ‘Niet alleen de huidige studenten zijn daarbij een belangrijke partij, ook afgestudeerden moeten zich blijvend vestigen in de stad’, verklaart Korporaal. ‘Goede en betaalbare starterswoningen zijn daarvoor een pré.’
In Tilburg is er in 2004 een soortgelijk initiatief geweest vanuit de Taskforce studentenhuisvesting. (KvdL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?