Terug naar overzicht

Uitreiking ingenieursprijs Kivi Niria aanstaande woensdag

De afstudeerprijs van Kivi Niria, een netwerk voor hoog opgeleide technici, wordt woensdag 26 april uitgereikt in Eindhoven. Dorota Jaskiewicz en Agnieska Pawlikowska, beiden afgestudeerd aan de opleiding Bouwkunde in Tilburg, zijn voorgedragen voor deze prijs.
Met de prijs van Kivi Niria kunnen de Polen 2500 euro winnen. Bovendien hebben ze kans op een arbeidscontract bij het technische bedrijf United Technical Solutions. De oud-studenten moeten het wel opnemen tegen twintig afgestudeerden van andere hogescholen en universiteiten.
Jaskiewicz maakte een ontwerp voor de spoorzone in Tilburg, waar volgens haar een kunstcentrum, bioscoop en museum moeten komen. Pawlikowska blies de Piushaven in Tilburg nieuw leven in, inclusief jachthaven en verbinding met de Beekse Bergen.
De afstudeerprijzen worden jaarlijks uitgereikt voor de beste afstudeerwerken aan het technisch hbo. Daarmee wil de ingenieursvereniging de kwaliteit van het technisch onderwijs voor een groter publiek zichtbaar maken. Vorig jaar wonnen Rick Lormans, Casper Rieter en Roel Kaldenhoven van de Hogeschool Zuyd de eerste prijs met hun onzinkbare drijfsystemen voor woonwijken.
De uitreiking op 26 april begint om 16 uur bij Philips op de high tech campus in Eindhoven. Behalve de uitreiking is het Design Your Future event te bezoeken. Diverse afdelingen van het Eindhovens bedrijf tonen hier nieuwe producten en ontwikkelingen. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?