Terug naar overzicht

Werkgevers denken mee over associate degree

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen accreditatieorganisatie NVAO helpen bij het beoordelen van de nieuwe tweejarige associate degree-opleidingen in het hbo.
De werkgevers stellen staatssecretaris Rutte voor om werkveldorganisaties voortaan standaard te laten adviseren over de arbeidsmarktbehoefte aan een nieuwe AD-opleiding. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn bereid daarbij een coördinerende rol te spelen en mee te denken over de criteria waarop moet worden getoetst.

De beide organisaties onderstrepen nog eens dat de AD-opleidingen deel moeten uitmaken van vierjarige hbo-opleidingen en zich duidelijk moeten onderscheiden van het mbo-4-niveau. Ze denken dat de nieuwe tweejarige programma’s vooral interessant zijn voor werkenden met een mbo-diploma. Met name voor deze groep is de drempel om aan een reguliere studie te beginnen hoog. En wie het studieritme weer te pakken heeft gaat na het behalen van de associate degree misschien wel door voor het bachelordiploma, hopen de werkgevers. (HC/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?