Terug naar overzicht

Betere fietsenstalling gevraagd

Er moet een betere fietsenstalling komen bij het gebouw aan de Hogeschoollaan in Breda. Dat vraagt de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) in een initiatiefvoorstel aan de Raad van Bestuur.
De stalling die nu is neergezet is volgens het initiatiefvoorstel ‘funest voor de gemiddelde fiets’. Het gaat om een tijdelijke voorziening ter vervanging van de fietsenstalling aan de noordzijde van het gebouw, die is gesloopt voor de bouwactiviteiten.
De noodstalling mist een overkapping en heeft een ondergrond van puin. ‘Scherpe stukken steen, maar ook glasscherven beschadigen de banden en bij slecht weeris het een grote modderpoel.’
Schade aan fietsen en wildparkeren zijn volgens de AMR de gevolgen. De raad wil binnen drie maanden een overkapping en een betere ondergrond. Bovendien wordt voorgesteld betrokkenen voor de extra kosten ‘een kleine vergoeding’ te verstrekken op grond van de reiskostenregeling woon-werkverkeer. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?