Terug naar overzicht

Bijna klaar voor de vlucht

De fietsen en de vleugel met een spanwijdte van tien meter staan al klaar in het studielandschap van de Academie voor Technologie en Management in Breda. Nog even en dan mag het vaartuig zijn vleugels uitslaan.

Vijf studenten Werktuigbouwkunde uit Breda doen zondag 21 mei mee aan de vliegwedstrijd Red Bull Flugtag in Rotterdam. Het spektakel wordt uitgezonden door SBS6.
Samen met 39 andere teams storten zij zich vanaf een platform in de Maas. Het doel is om zo ver mogelijk te vliegen en daarna een landing op het water te maken.
Uit honderden inzendingen werd het ontwerp van het vijftal gekozen. Het ontwerp is simpel. Het vliegtuig heeft een vleugel en een kleine staartvleugel. Onder aan het vliegtuig komen vier fietsen waarmee op het platform vaart gemaakt wordt. Aan het einde van het platform worden de vleugel losgekoppeld. De fietsen vallen in het water en als alles goed gaat, zweeft het vliegtuig verder.

De uitzending is zondag 21 mei en begint op 18.55 uur en duurt tot 19.50 uur. (CB)

Klik op de foto voor de vergroting

klik

klik

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?