Terug naar overzicht

Docent schrijft boek over conflicthantering

Een onhandige woordkeuze of een verkeerde houding kan al aanleiding zijn voor het ontstaan van een conflict. Hoe ga je daar als student mee om? Sacha Trimbos, communicatiedocent bij de Academie voor Marketing in Den Bosch, schreef er een boek over.

‘Het boek is niet uit eigen initiatief ontstaan’, benadrukt docent Sacha Trimbos. Omdat conflicthantering een onderdeel is van haar lessen, is ze door uitgeverij Thieme Meulenhoff gevraagd om samen met Antoinette Wismeijer, freelance trainer bij opleidingsgroep NCOI, een boekje daarover te schrijven. Het boek ‘Een goede conflicthantering’ is vooral een praktische handleiding. Het geeft beknopt weer hoe studenten conflicten kunnen herkennen en geeft adviezen om hiermee om te gaan. ‘Het is belangrijk dat studenten hun eigen stijl herkennen in een conflictsituatie. De een drukt door en heeft geen oog voor de relationele sfeer, de ander geeft snel toe of mijdt juist conflicten.’
Het boek telt 70 pagina’s en valt onder een nieuwe reeks die Thieme Meulenhoff heeft opgesteld voor vaardigheidstrainingen in het hbo. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?