Terug naar overzicht

Eerste groep bedrijfshulpverleners heeft herhalingsoefening afgerond

Gisteren is een groep van acht bedrijfshulpverleners op herhalingsoefening geweest bij de brandweer. Stephan Ferrier van de Academie voor Technologie en Management, legde het vast op de gevoelige plaat.
De bedrijfshulpverleners (BHV’ers)moesten opnieuw leren hoe te handelen bij een ongeval of brand. Op het terrein van de brandweer in Tilburg kregen ze reanimatietraining, een ontruimingsoefening en ze moesten oefenen met verschillende typen brandblusapparaten.
BHV’ers moeten in het geval van een calamiteit hulp verlenen totdat de professionele hulpverlening arriveert. Ze zijn herkenbaar aan de oranje vesten.
Wie BHV’er wil worden krijgt een tweedaagse opleiding, waarin hij leert optreden in gevaarlijke situaties. Daarna moet hij elke twee jaar op herhalingsoefening.
Avans heeft momenteel zo’n honderd bedrijfshulpverleners, verspreid over de verschillende locaties. Dit jaar gaan ongeveer 55 van hen op herhaling. Er zijn nog sessies op 29 mei, 1 juni en 22 juni. (MvH)

klikklik
klik

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?