Terug naar overzicht

Glas-in-loodraam Marc Mulders ‘mooiste Nederlandse kunstwerk’

Het gebrandschilderd raam van Marc Mulders, oud-student van de kunstacademie St. Joost in Breda, in de Amsterdamse Nieuwe Kerk, is ‘het mooiste Nederlandse kunstwerk van de afgelopen 50 jaar’.

Mulders maakte het raam ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van koningin Beatrix vorig jaar april. De Tilburgse kunstenaar was erg vereerd met de opdracht. Hij zei hierover in een interview in Punt: ‘Ik vroeg me voortdurend af of het wel goed genoeg was. Het is toch voor de koningin.’
Het blijkt goed genoeg te zijn, meer dan 1000 stemmen werden op zijn raam uitgebracht. Bijna 300 stemmen meer dan op de ‘runner up’ Lars Eijssen die voor zijn tableau vivant De Morgen was genomineerd.

De verkiezing was uitgeschreven door de Federatie Kunstuitleen, die hiermee de nieuwe website www.artstat.nl wilde lanceren. Kunstliefhebbers konden tot afgelopen maandag hun stem via internet uitbrengen op een van de vijftig genomineerde kunstwerken. De stemmers maakten kans op een leven lang gratis kunst in huis. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?