Terug naar overzicht

Hochschulen geliberaliseerd

De overheid van Nordrhein-Westfalen trekt zich terug uit het hoger onderwijs. De Hochschulen in de deelstaat krijgen verregaande autonomie. In Duitsland loopt men daarmee voorop. Ten opzichte van Nederland is het niet meer dan een inhaalslag: hier laat de overheid al sinds jaren het bestuur aan de instellingen zelf over.

Het ontwerp voor een ‘Hochschulfreiheitsgesetz’ is gisteren door de deelstaatregering vastgesteld. De plannen hebben de afgelopen tijd veel discussie opgeroepen. Maar de regering kan rekenen op de steun van de coalitie van christendemocraten en liberalen, die sinds een jaar in Nordrhein-Westfalen aan de macht is.
De oppositie spreekt van een ‘verwoestende neo-liberale ontwikkeling’. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?