Terug naar overzicht

Lector Hooge ondertekent ‘Wij schamen ons voor ons land’

Edith Hooge, lector Corporate Governance aan Avans Hogeschool, heeft de open brief ‘Wij schamen ons voor ons land’ ondertekend. In deze brief uit een aantal bekende Nederlanders zijn verontwaardiging over de behandeling van kamerlid Ayaan Hirsi Ali.
‘Ayaan Hirsi Ali verliest haar Nederlanderschap en wordt wellicht stateloos. Je moet maar durven. Je moet maar durven om de Number One Target van de radicaal-islamitische terroristen in eigen land – de brief van Mohammed B. was geadresseerd aan Ayaan – als ongewenst persoon te behandelen en zo’n beetje het land uit te zetten’, zo openen de prominenten hun brief. Vervolgens worden er nog zes punten genoemd, de brief wordt afgesloten met een oproep aan koningin Beatrix om Ayaan het ereburgerschap van Nederland te geven.
De brief werd onder andere getekend door Hans Teeuwen, Sophie Hilbrand, Henk Spaan, Yvon Jaspers, Eddy Terstal, Jort Kelder, Claudia de Breij, Yoeri Albrecht en Nadja Hupscher.
De VVD-politica raakte in opspraak na een Zembla-uitzending op donderdag 11 mei, waarin ze toegaf haar vluchtverhaal bij binnenkomst in Nederland volledig verzonnen te hebben. Naar aanleiding hiervan stelde minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie, dat Hirsi Ali niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt, omdat ze bij het aanvragen van een paspoort in 1997 gelogen heeft over haar personalia.
Na het urenlange debat van gisteren in de Tweede Kamer, waarin Verdonk zware kritiek kreeg te verduren, is de minister bereid haar standpunt te heroverwegen. Daarbij onderzoekt ze of Hirsi Ali alsnog het Nederlanderschap kan behouden. (KvdL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?