Terug naar overzicht

Lezing over microkrediet

De Keniaanse Anne Akello Owuor, lid van de Derde Kamer, geeft woensdag 17 mei een lezing over microkrediet. Het gastcollege is verplicht voor tweedejaarsstudenten Management, Economie & Recht in Den Bosch.

De lezing over microkrediet is een onderdeel van het vierde blok dat gaat over het starten van een onderneming. Omdat de opleiding het thema in een breder perspectief wil plaatsen, is het gastcollege georganiseerd.
Microkrediet is een middel waarmee de allerarmsten in ontwikkelingslanden hun economische positie kunnen verbeteren: een lening voor de aanschaf van een naaimachine, een varken of wat gereedschap. Het gaat vaak om kleine bedragen, maar voor arme gezinnen kunnen ze een groot verschil uitmaken.
Anne Akello Owuar is in Kenia lokale projectleider van de Stichting Lobade (Local Based Development). Deze stichting houdt zich bezig met kleinschalige ontwikkelingssamenwerking in een aantal regio’s in Kenia en werkt in nauwe samenwerking met lokale mensen.
De Keniaanse verblijft een maand in Nederland waar ze naast de lezing ook deelneemt aan een conferentie van de Derde Kamer. De Derde Kamer zoekt naar oplossingen voor armoede in de wereld. Ze bedenkt voorstellen om het beleid voor internationale samenwerking te verbeteren en debatteert met politici uit de Tweede Kamer. (CB)

De lezing is in C002 en duurt van 11.25 tot 13.00 uur.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?