Terug naar overzicht

Maatregelen tegen roosterproblemen bij AAFM

‘Met de invoering van een nieuwe taakbelastingsmodel zet de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) in Breda een belangrijke stap op weg naar het “huis op orde”‘, schrijft academiedirecteur Harrie van Beek aan de docenten. De academie kampt onder meer met roosterproblemen.

De AAFM herbergt vier opleidingen: Bedrijfseconomie, Accountancy, Personeelsmanagement en Management, Economie & Recht. Docenten kunnen op alle vier de opleidingen lesgeven. Daarom is het volgens de directie nodig om het aantal uren dat zij aan de verschillende taken besteden uniform te waarderen. Dat maakt de roostering makkelijker.
Vanaf september gaat de AAFM met het nieuwe model werken. Nadat de academiedirectie het taakbelastingsmodel op een paar punten aanpaste, heeft de academieraad de invoering ervan goedgekeurd. De directie is de raad onder meer tegemoet gekomen wat betreft de coördinerende taken van een docent. In principe zijn de in het opgenomen aantal uren hiervoor bindend, maar er kan in overleg met de directie van worden afgeweken als dit nodig is. De uren voor de onderwijstaken liggen wel vast.
Voor de academieraad was het ook belangrijk dat rekening wordt gehouden met pauzes. De directie gaat nu de roosteraar verzoeken een lunchpauze in de roosters in te plannen.
Er is met de raad ook afgesproken het taakbelastingsmodel op korte termijn na de invoering te evalueren, om te zien of het werkt zoals bedoeld.
Naast de invoering van het taakbelastingsmodel gaat de academie volgend jaar ook met een nieuw inzetbeleid aan de slag. Ook dit moet bijdragen aan een snellere en betere roostering. Ook het verplaatsen van de herkansingsperiode voor studenten van eind augustus naar begin juli is volgens de directie een belangrijke stap om roosterproblemen verleden tijd te maken.(PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?