Terug naar overzicht

Musea en voorstellingen bezoeken voor school

Voor een keuzevak dansvoorstellingen, theater en musea bezoeken. Het bestaat nog niet, maar volgend jaar misschien wel. Drie tweedejaarsstudenten Social Work in Den Bosch zijn het keuzevak aan het ontwikkelen.

Regelmatig hoort het drietal medestudenten klagen over dat er binnen de Academie voor Sociale Studies te weinig aan culturele activiteiten wordt gedaan. ‘Uitvoerend is er wel van alles te beleven, er is drama en muziek. Maar studenten hoeven voor de opleiding niet naar toneelstukken of cabaret’, zegt tweedejaarsstudent Sara Hilgers.
Voor hun stage bij B-There, een organisatie die jongeren naar kunst en cultuur probeert te krijgen, zijn ze bezig het vak op te zetten. Door kunst en cultuur in het onderwijsprogramma te implementeren, worden jongeren gestimuleerd om naar cabaret, toneel en dansvoorstellingen te gaan. ‘Jongeren op straat werven levert bijna niets op, maar wel als je kunst en cultuur via het onderwijs aanbiedt.’
Of het vak ook echt volgend jaar gaat draaien, is nog de vraag. De gesprekken daarover met de Academie voor Sociale Studies moeten nog plaatsvinden.

Behalve de ontwikkeling van het keuzevak promoten de studenten ook culturele activiteiten in Den Bosch. Er is niets te doen in Den Bosch, zeggen jongeren en studenten vaak over hun stad. Daar is Sara Hilgers het niet mee eens. ‘Ik denk dat veel jongeren de weg niet weten te vinden naar de culturele instellingen. En misschien dat ze het aanbod niet zo geweldig vinden. Maar er is meer dan een klassieke balletvoorstelling. Laatst was er een voorstelling van gevechtsdansen. En dat is echt niet oubollig.’

Met B-student, een gratis cultuurpas krijgen studenten kortingen op allerlei voorstellingen in Den Bosch. Voor meer informatie kijk op www.b-there.nl. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?