Terug naar overzicht

Nieuwbouw halverwege

De bouwactiviteiten van Avans Hogeschool in Breda en Tilburg zijn ongeveer halverwege. In de fotoreeks op deze site zijn de karakteristieke contouren al goed herkenbaar.
Paradepaardjes worden de Leer- en Innovatiecentra. In het bestaande gebouw van Den Bosch werd 20 april het eerste van de drie centra geopend en werd tevens de naam Xplora bekend gemaakt. Xplora Breda en Tilburg zullen rond de komende jaarwisseling in gebruik worden genomen, als er ten minste geen tegenvallers meer optreden.
Eerder was er wel vertraging bij de bouw in Breda als gevolg van technische problemen met de betonconstructies. Daardoor kwam het project een halfjaar stil te liggen. De aanvankelijk geplande opening in augustus dit jaar werd daardoor onhaalbaar.

De komende maanden worden onder meer besteed aan de aanschaf van inventaris. Omdat het om grote investeringen gaat, verloopt dat net als de bouw zelf via Europese aanbesteding. Met een beoordelingsgroep, waarin zowel beheerders (conciërges, schoonmakers) als gebruikers zijn vertegenwoordigd wordt een toer langs mogelijke leveranciers gemaakt. Behalve de oordelen van de groep zullen prijs, leveringsvoorwaarden en extra’s (zoals terugkoopregeling en hergebruikregeling) een rol spelen bij de keuze.
Kleurgebruik wordt – net als al eerder bij de selectie van stoffering – een belangrijk aandachtspunt. Het bouwteam verwijst naar het meubilair dat onlangs is aangeschaft voor Xplora Den Bosch. Daarvan vallen de heldere contrasterende kleuren op. Ook in Tilburg en Breda zal het geen grauwe bedoening worden, belooft het bouwteam. (FG)

Foto’s Breda
Foto’s Tilburg

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?