Terug naar overzicht

‘Overkill’ strijdt in robotsduel

Zes studenten uit Breda doen vrijdag 2 en zaterdag 3 juni mee aan RoboChallenge in Groningen. Hun robot ‘Overkill’ zal met andere robots strijden zoveel mogelijk punten te verzamelen door het pakken van gekleurde ballen.
De robots werken volledig op zichzelf en worden niet van de zijkant bestuurd. ‘Het is voor het eerst dat we een zelfstandig werkende robot bouwen’, vertelt docent en begeleider Corné Govers. De naam Overkill is door de studenten bedacht. ‘Het was dubben tussen deze naam en Armed Force’, zegt Govers. ‘Uiteindelijk is het Overkill geworden, omdat er zoveel elektronica op de robot zit.’
Voor de twee studenten Werktuigbouwkunde, drie studenten Elektrotechniek en een student Technische Informatica wordt het nog een hele klus de robot op tijd af te krijgen. De elektronica en de kunstmatige intelligentie werken goed. ‘Maar aan het mechanische gedeelte moet nog flink worden gesleuteld’, verklaart derdejaarsstudent Elektronica Tim Bots. ‘Het wordt spannend of het lukt om alles op tijd af te hebben, maar we doen anders gewoon ook mee. Alleen zullen we dan niet winnen’, stelt Govers. ‘Zonder mechanica kan de robot de opdrachten niet uitvoeren.’
Vorig jaar deed de docent met een aantal studenten voor het eerst mee aan het evenement. ‘Het is een aparte ervaring, het is een echt techneutenfeestje. De reacties van het publiek zijn ook leuk, zo wordt er geapplaudisseerd als de robot een bal te pakken krijgt.’
Op de website home.aim.avans.nl/robowiki/wiki is onder andere een volledige uitleg van het wedstrijdreglement te lezen. (KvdL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?