Terug naar overzicht

Themamiddag: onderzoek in de kunst

De problematiek rondom onderzoek in de kunst en het kunstonderwijs. Daarover gaat de themamiddag die de drie lectoraten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/ St. Joost op dinsdag 23 mei in Den Bosch organiseren.

Onderzoek in het kunstonderwijs is vrij nieuw. Allerlei fundamentele vragen over de relatie tussen kunst en onderzoek zijn nog onbeantwoord. Wat behelst onderzoek in de kunst? In hoeverre is kunstproductie ook een vorm van kennisproductie? Welke onderzoeksmethoden zijn het meest geschikt voor onderzoek in de kunst? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de themamiddag.
De drie lectoren Camiel van Winkel (lector beeldende kunst), Flip Bool (lector fotografie) en Karel van der Waarde (lector visuele retorica van het grafisch ontwerpen) houden een inleiding. Daarnaast zijn er drie gastsprekers: Renée Ridgway (beeldend kunstenaar), Bart Sorgedrager (fotograaf) en Joannes Melis (grafisch ontwerper). Deze sprekers hebben een beroepspraktijk ontwikkeld waarin productie en onderzoek een sterke symbiose aangaan.
Na de sprekers volgt een discussie waaraan alle aanwezigen kunnen deelnemen.
Iedereen die belangstelling heeft is welkom. De themamiddag in het gebouw van de kunstacademie in Den Bosch begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur.(CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?