Terug naar overzicht

Verzoek bij lectorale rede Ton Bruining: mobieltje mee

Bij de meeste lezingen moet het mobieltje uit. Maar lector Ton Bruining verzoekt het publiek van zijn lectorale rede op 12 mei juist hun gsm mee te nemen. Om zijn lezing ‘Kennis maken met vragen’ kracht bij te zetten, gaat hij ‘moderne middelen inzetten’, aldus het persbericht.

Bruining is als lector ‘Competentiegericht opleiden en vraaggericht leren’ verbonden aan de Academie voor Pedagogische Onderwijs in Breda. Hij onderzoekt hoe het onderwijs er toe kan bijdragen dat de huidige kinderen en studenten beter voorbereid worden op de kenniseconomie. Want de samenleving verandert van een industriële in een kenniseconomie, waarbij vooral denkkracht van belang zal zijn. ‘Een kenniseconomie vraagt om steeds grotere investeringen in onderzoek en ontwikkeling, om voordurende verbetering van bedrijfsprocessen, om een wisselwerking met de verschuivende vragen van consumenten en om permanente innovatie’, aldus het persbericht. ‘Het onderwijs staat voor een belangrijke opgave: het moet de kenniswerker van morgen opleiden.’
De lector gaat tijdens zijn rede demonstreren hoe het onderwijs veranderd kan worden, zodat het beter past bij deze tijd. Want het gangbare onderwijs is volgens hem nog te veel gericht op de industriële economie.
De lezing is onderdeel van de officiële installatie van de lector. Het programma duurt van 15.30 tot 17.00 uur en vindt plaats in de kunstacademie aan de Beukenlaan in Breda. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?