Terug naar overzicht

250 euro winnen met eigen mening

Ben je tevreden over het Nederlandse kiesstelsel of vind je dat het heel anders moet? Met jouw mening kun je 250 euro winnen.

Het Burgerforum Kiesstelsel organiseert morgen speciaal voor ‘nieuwe kiezers’ (jongeren én nieuwe Nederlanders) een debat in Off_corso in Rotterdam. Vragen die onder meer aan bod komen zijn: Is het nog wel gerechtvaardigd om jongeren pas op 18-jarige leeftijd kiesrecht te geven, terwijl ze op jonge leeftijd al op andere manieren participeren in de samenleving? En in hoeverre bevordert actief kiesrecht de participatie van allochtonen aan de Nederlandse samenleving?
Minister Pechtold, initiatiefnemer van het burgerforum, is tijdens de bijeenkomst aanwezig. Na afloop kan er gefeest worden met een rapper en een dj.

Eerstejaarsstudent Hbo-Rechten uit Tilburg, Andries Ravesloot, is een van de 140 leden van het burgerforum kiesstelsel dat het kabinet moet adviseren over een mogelijk nieuw kiesstelsel. Door middel van verschillende bijeenkomsten in het land en de website www.nederlandpraatmee.nl wil de regering erachter komen of er behoefte is het kiesstelsel te wijzigen.
Uiterlijk november moet het burgerforum een advies opstellen voor het kabinet. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?