Terug naar overzicht

Beëdiging staatssecretaris Bruins uitgesteld

Minister van der Hoeven neemt voorlopig de twee staatssecretariaten op OCW waar. Staatssecretaris Medy van der Laan van Cultuur is gisteren met de twee andere D66 bewindslieden opgestapt. De beëdiging van staatssecretaris Bruins voor de portefeuille Hoger Onderwijs is uitgesteld.
Bruno Bruins zou gisteren worden beëdigd als opvolger van staatssecretaris Rutte, die fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer is geworden. Het is nog maar de vraag wat er met de voordracht van Bruins gebeurt, nu het kabinet zijn functies ter beschikking heeft gesteld.
Komt er een rompkabinet met CDA en VVD, dan zou Bruins daarin alsnog kunnen aanschuiven. Maar het uitstel kan ook afstel worden. In het geval van vervroegde verkiezingen zou het dan demissionaire kabinet de resterende maanden zonder staatssecretaris van Onderwijs kunnen uitzitten. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?