Terug naar overzicht

Bijna klaar met schilderen

Iedereen in Den Bosch heeft ze wel een keer voor het raam zien hangen. Nog maar een paar kozijntjes dan zijn de schilders klaar met hun werk aan Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch.

In hun hangbak en hoogwerker hebben de schilders Frans van Moorsel en Jan van Hastenberg menig medewerker en student opgeschrikt. Ze hebben heel wat gezien in de kamers en de lokalen. Maar ze willen daar niets over kwijt. ‘We hebben beroepsgeheim’, zegt Van Moorsel lachend. Samen met medeschilder Jo van Hoeck hebben ze van maart tot eind juni maar liefst 9600 meter kozijnen geschilderd. Er is meer dan honderd liter verf doorheen gegaan. Het was vijf jaar geleden dat de kozijnen in de verf zijn gezet. (CB)

Klik op foto voor vergroting

klik

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?