Terug naar overzicht

Bruins direct demissionair

De nieuwe staatssecretaris van Onderwijs Bruno Bruins, opvolger van Mark Rutte, is demissionair voordat hij aan het werk kan. Door de val van het kabinet wordt de afronding van de hogeronderwijsagenda zeer onzeker.
Waarschijnlijk zal de nieuwe hoger onderwijswet niet meer door het demissionaire kabinet kunnen worden voltooid. Wat er met de plannen gebeurt wordt daarna in hoge mate afhankelijk van de uitkomst van verkiezingen en de formatie.
Volgens de hogeronderwijssite Scienceguide kunnen ook de leerrechten niet worden ingevoerd, ofschoon de Tweede Kamer groen licht heeft gegeven. Dat komt doordat de bekostiging van het hoger onderwijs via de nieuwe hogeronderwijswet hadden moeten worden aangepast.
Ook de investeringen in kennisbeleid lopen naar verwachting vertraging op. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?