Terug naar overzicht

Internationale socialisten verhinderen AIVD-bijeenkomst

De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) wilde studenten aan de Universiteit van Amsterdam vertellen hoe het is om voor de geheime dienst te werken. De Internationale Socialisten hebben ervoor gezorgd dat dit feest niet doorging. De AIVD heeft de bijeenkomst afgeblazen.

Zo’n zeventig UvA-studenten hadden zich ingeschreven voor de bijeenkomst over een loopbaan bij de AIVD. ‘Het gebeurt wel vaker dat ministeries voorlichting geven over werken bij de overheid’, zegt een woordvoerder van de UvA, ‘dus doet Binnenlandse Zaken dat ook. En daar valt de AIVD onder. Wij zien geen aanleiding om dit protest serieus te nemen of als een echt studentenprotest te beschouwen. Onze studentenorganisaties hebben er niets mee te maken.’
Inderdaad ontkent de ASVA Studentenunie alle betrokkenheid bij het protest. Zij wil er zelfs geen standpunt over innemen. ‘Het onderwerp staat te ver van de studentenbelangen af’, aldus een woordvoerder.
Intussen vieren de Internationale Socialisten hun ‘overwinning’: ‘We hebben de discussie flink aangezwengeld en veel positieve reacties gekregen. Nederland werkt mee aan de illegale bezetting van Irak en Afghanistan, dus de AIVD heeft niet zo’n goede reputatie. Geen AIVD op onze UvA!’
De AIVD acht verder commentaar niet nodig. Maar iedere student weet nu dat de dienst goed gekwalificeerd personeel zoekt. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?