Terug naar overzicht

‘Omgangsregeling’ tussen Academies voor Sociale Studies

De Academies voor Sociale Studies in Den Bosch en Breda blijven in de toekomst met elkaar samenwerken. Weliswaar in beperkte mate.

Onlangs is besloten een einde te maken aan de samenvoeging van de Bredase en Bossche sociaal-agogische opleidingen in één Academie voor Sociale Studies. In de academieraadsvergadering van woensdag 12 juni vroegen raadsleden zich af in welke mate de beide opleidingen nog blijven samenwerken. Cees van Dongen, directeur van de Academie voor Sociale Studies ‘s-Hertogenbosch benadrukte dat in dit studiejaar de gemeenschappelijke programma’s nog samen worden afgemaakt. Personele en financiële zaken pakken de academies apart aan. Maar op het gebied van het onderwijs blijft er enige samenwerking bestaan. Zo gaan beide academies het nieuwe vierde jaar ontwikkelen. Ook de discussie over de vermindering van het aantal majors van acht naar drie wordt gezamenlijk gevoerd. Tijdens de studiedag van Social Work in Den Bosch en Breda op 4 en 5 juli beginnen ze daarmee.
De gezamenlijke academieraad blijft tot 1 september in werking. Daarin worden de lopende zaken besproken. De nieuwe organisatorische en beleidsmatige kwesties komen aan de orde in de aparte academieraden. Volgend jaar zijn de academieraden van plan een keer in het kwartaal bij elkaar te komen. ‘Er zijn toch veel raakvlakken tussen beide academies’, zegt Jacques Pijnappels, voorzitter van de academieraad. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?