Terug naar overzicht

‘Overkill’ overleeft niet in RoboChallenge

Tot het laatst toe hebben zes studenten uit Breda nog gesleuteld aan hun robot ‘Overkill’. Hun inspanningen mochten niet baten, want na de kwalificatiewedstrijden op vrijdag 2 juni lagen ze eruit tijdens de RoboChallenge in Groningen.
Het grootste probleem was dat ‘Overkill’ niet volledig zelfstandig werkte. ‘Handmatig lukte het nog wel om hem in beweging te krijgen’, vertelt Johan Talboom, derdejaars Technische Informatica. Maar winnaar kon de Bredase ploeg daarmee niet worden, want het was juist verplicht dat de robot zelfstandig werkte en met andere robots in duel ging om zoveel mogelijk punten te verzamelen door het pakken van gekleurde ballen.
Ondanks de strubbelingen met ‘Overkill’ was de sfeer opperbest in het team van twee studenten Werktuigbouwkunde, drie studenten Elektrotechniek en een student Technische Informatica. ‘We bleven relaxt en gelukkig was er geen gemopper over het niet goed functioneren van de robot’, zegt docent en begeleider Corné Govers. Volgens de docent hadden ze goede kans gehad te winnen als de mechanica wel had gewerkt. Voor Johan was het de eerste keer dat hij meeging. ‘Ik vond het een bijzondere ervaring. Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn.’ De student blijft de komende tijd nog even werken aan ‘Overkill’ om hem te verbeteren. Johan: ‘De hardware moet aangepast worden en ook moet hij soepeler kunnen rijden. Dat gaat nu nog te schokkerig.’ Volgend jaar doet er weer een Avans-delegatie mee aan de wedstrijd. (KvdL)

(klik op de foto voor een vergroting)

klik

klik

klik

klik

klik

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?