Terug naar overzicht

Penaltyrobot verslaat John de Wolf

Een robot van eerstejaars werktuigbouwkunde aan de TU Delft heeft een wedstrijdje penalty schieten gewonnen van oud-international en stijldanser John de Wolf.

klik

De robot heeft geen last van zenuwen, laat staan van een penalty-syndroom. In de voorrondes, waaraan veertig robots van eerstejaarsstudenten meededen, kwam deze als beste uit de bus. Hij mocht het tegen De Wolf opnemen.
De legendarische Feyenoord-verdediger wist de eer van de mensheid niet te verdedigen. In de rechter kruising hing een plank met een gat waar de bal doorheen moest. De Wolf raakte zelfs de plank niet. De robot deed dat wel. ‘Het is onmogelijk om van een robot te winnen als hij eenmaal goed staat afgesteld’, concludeerde De Wolf geamuseerd. (BB/HOP)

(Copyrights foto: Hans Stakelbeek. Klik op foto voor vergroting.)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?