Terug naar overzicht

Randstad jaagt op hbo-juristen

Starters met hbo-rechtendiploma op zak liggen goed in de markt. Randstad Nederland heeft de eerste negentig afgestudeerden van de Juridische Hogeschool Van Avans en Fontys een baangarantie gegeven. Studenten van de Haagse Hogeschool krijgen ook zo’ n aanbod.

Randstand Nederland heeft voor de juridische markt een dochter in oprichting: Randstad Legal. Coördinator Ellen Brocx twijfelt niet aan de marktwaarde van de hbo-studie. ‘Er is werk genoeg. Bij schadeverzekeraars, gemeenten. In de huidige markt zie je toch dat universitair opgeleide juristen op plaatsen terecht komen waarvoor ze overgekwalificeerd zijn. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag als bezwaar- en beroepsmedewerkers bij gemeenten, of als medewerkers bij een advocatenkantoor. Die vacatures kunnen ook worden ingevuld door hbo’ers.’
Directeur Gerard Hupperetz van de Juridische Hogeschool is trots. ‘Tot voor kort was het onduidelijk wat de waarde van hbo-rechten was’, reageert hij desgevraagd. ‘Het gaat immers om een nieuwe opleiding. Dat Randstad iedere afgestudeerde een baan aanbiedt, toont aan dat er veel vertrouwen is in de kwaliteit en dat we voorzien in een behoefte.’

Randstad Legal werkt aan een vergelijkbare regeling met de Haagse Hogeschool. Behalve gediplomeerden is het uitzendbureau ook geïnteresseerd in de diensten van duaalstudenten en masterstudenten die naast hun studie werkervaring op willen doen. Brocx verwacht een snelle start te kunnen maken. ‘Hbo’ers hebben via stages vaak al flink wat werkervaring opgedaan en zijn dus snel inzetbaar.’ (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?