Terug naar overzicht

Rotonde inrichten met kunst

Kunstenaar Lianne de Lepper (1971), oud-student van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost in Den Bosch, richt morgen een rotonde in, in een nieuwbouwwijk van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Voor de rotonde heeft de beeldend kunstenaar een landschap vol verhalen ontworpen; het Lepperdroomeiland. De beelden die ze daarvoor heeft gemaakt, hebben een vervoersfunctie: de drie fazanten, het duckmobiel, de fazantenboom en de krokodillenslee dragen iets met zich mee of zijn actief. De beelden zijn in brons gegoten en worden tegen de klok in op de rotonde geplaatst, waardoor er een draaimoleneffect ontstaat. In het informatiecentrum van nieuwbouwwijk De Volgerlanden is vanaf 8 juli een expositie over de totstandkoming van het Lepperdroomeiland. (CB

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?