Terug naar overzicht

Youssef Azghari populair in buitenland

Hij is net terug uit Syrië en Amerika en vertrekt binnenkort naar Denemarken. Youssef Azghari reist de wereld over om interculturele communicatie te promoten.

Van 8 tot en met 10 juni gaf Azghari, docent aan de Academie voor Sociale Studies en de opleiding Communication and Multimedia Design en schrijver van het boek ‘Cultuurbepaalde Communicatie’, workshops over interculturele communicatie aan journalisten tijdens het minifestival ‘Connected’ in Damascus. Hij deed dit samen met Youssef Ahmed, die als freelance journalist werkt voor onder meer het Algemeen Dagblad, Trouw en de Volkskrant. Met de workshop moesten ze onder meer inzicht krijgen in de verschillende manieren waarop de massamedia de publieke opinie kunnen beïnvloeden. Ook werd ingegaan op de effecten van communiceren met ‘de ander’. Initiatiefnemer van het festival was het Nederlands Instituut voor Academische Studies in Damascus.
In Syrië bestaat er niet zoiets als persvrijheid. Vorig jaar zijn er nog drie internetjournalisten opgepakt, volgens onderzoek van het Freedom House. Zelfs voor het minifestival was toestemming van de overheid nodig.

Net voordat hij naar Syrië vertrok had Azghari een drieweekse studiereis naar de Verenigde Staten achter de rug. Hij bezocht daar Washington, Albuquerque, Ann Arbor, San Francisco en New York om daar de multiculturele samenleving te onderzoeken. Een volgende reis staat ook al gepland. Begin juli geeft de docent een workshop in Denemarken. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?