Terug naar overzicht

Anke van Iersel genomineerd voor Johan Diepstratenprijs

Anke van Iersel, net afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost en fotografe van Punt, is genomineerd voor de Johan Diepstratenprijs voor fotografie. Voor de winnaar ligt een bedrag van 2500 euro klaar.
De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en is verbonden aan de de Johan Diepstraten Stichting, een initiatief van de NHTV en BN/DeStem. Elke keer wordt er gekozen voor een andere culturele discipline, na poëzie, schilderkunst en dance is nu de fotografie aan de beurt.
De prijs wordt op 15 september uitgereikt in de Grote Kerk in Breda na de Johan Diepstratenlezing. De andere genomineerden zijn Anouk Paulissen, Petra Stavast, Christel Boertjes uit Breda, Wytske van Keulen uit Bergen op Zoom, Niek Geurts uit Terneuzen en Iris Loonen uit Roosendaal. Op Loonen na zijn het allen oud-studenten van de Bredase kunstacademie.
Hun werk wordt de komende tijd beoordeeld door een vakkundige jury met Marloes Krijnen (directeur van fotomuseum Foam in Amsterdam; voorzitter), Paul den Hollander (fotograaf in Breda), Geert Stadeus (hoofdredacteur Snoecks), Ruud Visschedijk (directeur van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam) en Ad Vlemmix (organisator Breda Photo).
Het werk van de zeven genomineerden is te zien op www.johandiepstraten.nl. (KvdL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?