Terug naar overzicht

Bruins alsnog beëdigd

Bruno Bruins is vanochtend door de koningin beëdigd als staatssecretaris van Onderwijs. Bruins volgt Mark Rutte op die fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer is geworden. De beëdiging van de nieuwe man op hoger onderwijs strandde vorige week op de kabinetscrisis.
Aanvankelijk was niet duidelijk of het feest voor Bruins nog wel zou doorgaan. Hij had weliswaar zijn benoemingsbrief op zak, maar daarin stond als startmoment de beëdiging vermeld. Of het zover nog zou komen was de vraag. Als het kabinet demissionair was gebleven, was Bruins waarschijnlijk niet meer aan de bak gekomen. Nu er een kabinet Balkenende III is aangetreden kon het alsnog doorgaan. Vanmiddag werd Bruins samen met de nieuwe ministers Nicolaï en Wijn geïnaugureerd.

Bruno Bruins (43) studeerde Nederlands en bestuurswetenschappelijk recht aan de Rijksuniversiteit te Groningen.
Hij was van 1990 tot 1992 adjunct-directiesecretaris van het openbaarvervoerbedrijf Westnederland en aansluitend ambtelijk adviseur van de wethouder Verkeer, Binnenstad en Vervoer te Den Haag. In 1993 werd hij benoemd tot hoofd strategie van NV HTM en van 1996 tot 2000 was hij als personeelsmanager lid van het managementteam van deze onderneming.
Van l994 tot 2000 was Bruins lid, vice-voorzitter en voorzitter van de VVD-fractie in de gemeenteraad van Den Haag. Van 2000 tot 2006 was hij wethouder van Den Haag belast met de portefeuille verkeer, binnenstad en monumenten. Van 2004 tot 2006 was hij tevens loco-burgemeester van Den Haag. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?