Terug naar overzicht

Avans-medewerkers exposeren kunstwerken

Zonder oordeel en met liefde kijken naar een kunstzinnig werkstuk staat voorop bij de Rilkegroep. Avans-medewerkers Ramses van Hees, Vonne Hoefsloot en Ineke de Schepper maken deel uit van deze kunstenaarsgroep. Hun werk is 23 en 24 september te zien in het Oude Kerkje in Middelbeers.
De kunstenaars werken met diverse materialen en technieken, zoals olieverf, acryl, collages, klei, aquarelpotlood en hout. Inspiratiebron voor hun kunst zijn vaak teksten van de Duitse dichter Rainer Maria Rilke. Volgens hem is kunstenaar zijn: ‘niet rekenen en tellen; rijpen als de boom die zijn sappen niet opstuwt en die rustig in de voorjaarsstormen staat zonder bang te zijn dat er geen zomer zal volgen. De zomer komt toch.’ Met dit uitgangspunt komt de groep sinds maart 2002 acht keer per jaar bijeen om elkaars werk te bekijken en elkaar te inspireren. Tijd, respect en geduld staan daarbij centraal. Door het bespreken van hun werk op persoonlijk, inhoudelijk en artistiek niveau ervaren de zes kunstenaars diepgang en groei bij elkaar.
Het Avans-trio en Lily de Bruijn, Roeland Frank Hoefsloot en Marie Lepoutre maken in de tentoonstelling het publiek deelgenoot van de beeldentaal van de voorjaarsstormen, de zomer, herfst en winter van zes kunstenaars, maar vooral van wat hen verbindt: ‘Liefde voor de mens en zijn kunst’.
De openingstijden van de expositie zijn op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur, op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het Oude Kerkje is te vinden aan de Willibrordstraat 25. (KvdL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?