Terug naar overzicht

Directie AFM stelt digitale leeromgeving ter discussie

De directie van de Academie voor Financieel Management in Den Bosch weet niet of ze wil doorgaan met de Vespucci database. Deze digitale leeromgeving is achterhaald.

Het contract met Wolters Noordhoff loopt eind dit jaar af, ‘en het is niet zeker dat het daarna wordt voortgezet’, zei directeur Ron ten Kortenaar gisteren tijdens de vergadering van de academieraad. Hij geeft aan meerdere keren gesproken te hebben over aanpassing en verbetering van het materiaal, ‘maar Wolters update niet vanwege een te klein afzetgebied.’

De Vespucci database bestaat voornamelijk uit tekst, terwijl de digitale ontwikkeling al veel verder is. Een andere uitgever kiezen is niet gemakkelijk, omdat veel uitgevers die digitaal materiaal aanbieden, volgens de directeur meestal kiezen voor een extra cd-rom bij een leerboek. ‘En daarop staat dan precies wat er in het boek staat’, zegt Ten Kortenaar. ‘Dat is geen meerwaarde. Een digitale leeromgeving moet meerwaarde hebben doordat het interactief is of doordat er beeldmateriaal wordt aangeboden. Vespucci heeft nauwelijks meerwaarde.’ (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?