Terug naar overzicht

Gratis nachtje in een ‘kunsthuis’

Via de website van de Bredase kunststichting KOP maken bezoekers kans op een gratis nacht met ontbijt in AEKI. AEKI is een huis vol experimenteel ontwerp en functionele kunst. In het weekend van 1 september wordt het huis geopend.
Tachtig voornamelijk Nederlandse ontwerpers, waaronder docenten en (voormalige) studenten van de kunstacademie in Breda en Den Bosch, hebben AEKI ingericht. De samenstellers van de expositie hebben gezocht naar ontwerpers die ‘autonoom werken’ en naar autonome kunstenaars die meer toegepaste ontwerpen maken.
AEKI is een anagram van het bekende Zweedse woonhuis. Slechts hun marketingformule is gebruikt, verder tonen de ontwerpen geen overeenkomsten met IKEA-producten. Maar in AEKI vindt de bezoeker wel een ’totaalconcept’. De expositie is ingericht als één groot huis: er zijn een woonkamer, werkkamer, slaapkamer, badkamer, keuken, garage en picknicktuin. Het huis is helemaal ingericht, met onder meer banken, servies en zelfs een mobiele sauna, fiets en huisdier.
In het openingsweekend kan men er koffie krijgen bij de reizende koffiebar en er is een Bourgondische Barbecue. Bij de opening, op 1 september om 20.00 uur, wordt ook de catalogus van de expositie gepresenteerd.
KOP is gevestigd aan de Speelhuislaan 171 in Breda. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingkop.nl. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?