Terug naar overzicht

Speciaal keurmerk voor opleidingen die uitblinken

Als opleidingen ergens in uitblinken, mogen zij daarvoor een speciaal keurmerk aanvragen bij accreditatieorganisatie NVAO. Zo kunnen zij zich onderscheiden van hun concurrenten.

Opleidingen konden in het verleden al een ‘bijzonder kwaliteitskenmerk’ laten erkennen. In de praktijk gebeurde dat echter nooit en beperkte de NVAO zich tot een soort ‘APK-keuring’ op basisnormen. Om toch wat meer verschil te kunnen aanbrengen is het begrip ‘bijzonder kwaliteitskenmerk’ nu in tweeën gehakt: de NVAO onderscheidt nu bijzondere kwaliteit en bijzondere kenmerken.

Een ‘bijzonder kenmerk’ is bijvoorbeeld een unieke onderwijsmethode of uitzonderlijk goede faciliteiten. Bijzondere kwaliteit daarentegen kan schuilen in een docententeam dat opvallend goed klassiek college geeft. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?