Terug naar overzicht

CDA-top tegen hoog collegegeld voor masters

De Tweede-Kamerfractie van het CDA gaat zich komend weekeinde uitspreken tegen marktconforme collegegelden in de masterfase. Dat heeft fractievoorzitter Maxime Verhagen aan de Volkskrant laten weten.

Verhagen verklaarde dat zijn fractie de afgelopen jaren ‘altijd tegen collegegeldverhoging is geweest en dat ook zal blijven’.
Daarmee blust de tweede man van het CDA een brandje dat afgelopen zaterdag oplaaide toen een belangrijke groep christen-democraten zo’n hoog collegegeld in het verkiezingsprogramma wilde opnemen. Jongerenafdeling CDJA reageerde als door een adder gebeten en riep haar moederpartij op om met een plan te komen dat het gehele hoger onderwijs voor iedereen toegankelijk houdt.
Binnen het CDA is men zich kennelijk een ongeluk geschrokken. Voordat Verhagen gisteren zijn ‘nee’ uitsprak over collegegelddifferentiatie in de masterfase, verscheen er op de site van de partij al een bericht dat de toegankelijkheid van het hoger onderwijs gegarandeerd zou blijven. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?