Terug naar overzicht

Collega’s Bouwkunde in de pedalen

Van Sint Geertruide via Keuteberg naar Luik en dan weer terug. Vier collega’s van de Academie voor Bouwkunde en Civiele Techniek in Den Bosch gaan zaterdag 16 september hun krachten meten tijdens de Mergelheuveltour.

Met duizenden andere wielrenners maken directeur Jan Reinhard, adjunct-directeur Tonnie Huibers en de docenten Stein Simons en Vincent Keijzers een tour van 120 kilometer. Alle vier zijn ze fervente wielrenners, maar nog niet eerder hebben ze samen gereden. ‘We willen na al die verhalen wel eens weten wie de snelste is, zodat we de verhoudingen opnieuw kunnen vaststellen’, zegt Keijzers lachend.
De mannen verwachten dat Reinhard het snelst is. ‘Hij is het meest getraind en het lichtst. Op de heuvels zal hij de winst halen. Wij zijn meer de mannen van tegen de wind en over de vlakte.’ De wielrenners verwachten er vier uur over te doen. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?