Terug naar overzicht

Fotoprijs voor Van Keulen

Wytske van Keulen heeft de Johan Diepstraten Prijs 2006 voor fotografie gewonnen. De oud-studente van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/ St. Joost in Breda kreeg de prijs op 15 september tijdens een culturele avond in de Grote Kerk in Breda uit handen van Johan van Uffelen, hoofdredacteur van BN/De Stem. Van Keulen won de prijs, een geldbedrag van 2500 euro, omdat haar werk er volgens de jury er ‘in alle opzichten uitsprong’.
De Stichting Johan Diepstraten reikt de prijs om de twee jaar uit aan jong talent, dat origineel en professioneel werk levert. De stichting kiest telkens voor een andere culturele discipline en is bedoeld om cultuur in Zuidwest-Nederland te stimuleren.
Met de winst liet ze zes andere genomineerden achter zich, die waren geselecteerd uit 119 inzendingen. Haar inzending was het fotoboek dat ze maakte als afstudeerproject. Daarmee won ze in 2005 al de St. Joostpenning. (RS)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?