Terug naar overzicht

HBO-raad boos over werkgeversnotitie

De HBO-raad heeft geërgerd gereageerd op de notitie die de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland eergisteren hebben gepresenteerd. De koepelorganisatie van hogescholen was graag betrokken geweest bij de totstandkoming en heeft ook inhoudelijke kritiek.

Zo voelen de hogescholen niets voor een verdere formalisering van het overleg met het bedrijfsleven. Dat zou alleen meer onnodige bureaucratie opleveren, want het overleg is volgens een woordvoerder al intensief genoeg.
Maar volgens Gertrud Visser, secretaris onderwijs van MKB-Nederland, is dat juist niet het geval. ‘Het overleg is nu te incidenteel, waardoor onze stem niet altijd gehoord wordt. We zien het daarom als onze verantwoordelijkheid daar aandacht voor te vragen en aan te geven op welke punten van het hbo-beleid we kritiek hebben.’
Tot bureaucratische rompslomp hoeft de nieuwe overlegstructuur volgens haar niet te leiden. ‘Het enige wat we nu vragen is financiële steun voor een pilot om het overleg te professionaliseren en tot een goed model te komen. Het gaat er in het overleg overigens niet om dat wij de inhoud van het onderwijs willen bepalen. Dat moeten de hogescholen vooral zelf blijven doen. Als ze maar wel regelmatig horen wat de bevindingen en laatste ontwikkelingen in het werkveld zijn.’ (HC/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?