Terug naar overzicht

Krantenvoorpagina’s over 9/11 tentoongesteld

Vijftig krantenvoorpagina’s, die vijf jaar geleden de aanslagen op de Twin Towers in New York in beeld brachten, worden dinsdag 12 september in de refter van de kunstacademie in Breda tentoongesteld.

Initiatiefnemer van de postershow is Youssef Azghari, docent aan de Academie voor Sociale Studies en de opleiding Communication and Multimedia Design in Breda. Hij werd door de Amerikaanse ambassade gebeld met de vraag of hij de vijftig voorpagina’s van kranten uit het Midden-Oosten, Israel, Verenigde Staten, Azië en Europa als lesmateriaal kon gebruiken. Hij maakte er dankbaar gebruik van en zijn studenten van CMD gaan nu onderzoeken op welke manier de cultuur bepaalt hoe deze gebeurtenis in beeld werd gebracht. ‘De ene krant laat de vliegtuigen zien die in de Twin Towers vliegen. De ander de mensen die uit de gebouwen springen, weer een ander brengt de burgemeester van New York en president Bush in beeld. Ook kijken de studenten naar de letters. Een Amerikaanse krant schreef boven de foto met grote letters “Bastards”.’

De voorpagina’s zijn dinsdag 12 september van 12.15 tot 18.00 uur te bezichtigen. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?