Terug naar overzicht

‘Leerrechten veroorzaken geen chaos’

Staatssecretaris Bruno Bruins van hoger onderwijs weet het zeker: het leerrechtenstelsel van voorganger Rutte kan volgend studiejaar probleemloos worden ingevoerd.

Het onlangs door de PvdA bepleite uitstel van de invoering vindt hij prematuur. In een interview met het Hoger Onderwijs Persbureau zegt hij: ‘Ik doe mijn uiterste best om ervoor te zorgen dat de benodigde spoedwet via de Raad van State op tijd naar de Tweede Kamer gaat. Laten we niet kijken op een week. Het gaat om wat er uiteindelijk in de wet komt te staan. Het is een belangrijk dossier dat ik graag wil voltooien.’
Bruins komt in een nieuw kabinet graag terug als staatssecretaris. Zijn kansen leken onlangs geslonken. In de OCW-Courant die bij de begroting werd gepubliceerd, zei minister Van der Hoeven dat ze verder wil met maar één staatssecretaris. Bruins ziet het probleem niet: ‘Ik ben nu toch ook de enige staatssecretaris? Het komt dus juist mooi uit!’ (HC/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?