Terug naar overzicht

Medewerker veroorzaakt ernstige e-mailverstopping

Een medewerker van de locatie Lovensdijkstraat in Breda heeft een ernstige verstopping van het e-mailverkeer op zijn geweten. De persoon stuurde vanochtend een mailtje met 2 foto’s naar iemand, met een CC aan álle medewerkers van de locatie. Die gingen vervolgens ‘replyen’.

Dit bracht een kettingreactie teweeg waar alle medewerkers in Breda en Tilburg last van kunnen hebben. Door de overbelasting van het systeem was het vesturen van e-mails voor velen lange tijd niet mogelijk.
Om het probleem te stoppen heeft de ICT-afdeling een naar eigen zeggen ‘niet erg sympathieke brief’ moeten versturen naar betrokkenen, met de vraag niet te reageren op de mail, op straffe van het blokkeren van de account voor een dag. Daar kwamen volgens servicemanager Bas van Pruijssen weer een aantal onvriendelijke mailtjes op terug. ‘Maar als het goed is, komt er nu meer rust’, zei de manager om half drie vanmiddag.
Het versturen van ‘bulkmail’ – naar grote groepen mensen – is bij Avans verboden. De betrokken medewerker zal daar op worden aangesproken, aldus Van Pruijssen.
Als je aan meerdere mensen een mailtje wilt sturen waarvan je verwacht dat ze reageren, is het volgens Van Pruijssen sowieso belangrijk om niet te ‘CC’en’, maar te ‘BC’en.’ Als je dan gaat replyen, krijgt niet iedereen op de verzendlijst het berichtje terug. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?